Dragonchain (DRGN)

Dragonchain is een blockchain platform dat de integratie van zakelijke applicaties op de blockchain vereenvoudigt en voegt daar tevens dataprotectie en multi-currency support aan toe. Dragonchain werd oorspronkelijk ontwikkeld om te fungeren als het privé blockchain platform van Disney, bekend van de animatiefilms en themaparken. Eind 2016 werd het platform echter vrijgegeven als opensource software waarna de Dragonchain Foundation, een non-profit organisatie, het beheer en ownership overnam. Eind 2017 heeft Dragonchain een succesvolle Initial Coin Officering (ICO) gehad waarbij er in totaal 238,421,940 Dragon tokens zijn verspreid.

Bekijk snel:

Wat is Dragonchain?

Dragonchain (DRGN) is een ERC20 token op de Ethereum Blockchain en een platform dat bedrijven in staat stelt om relatief eenvoudig zakelijke applicaties op de blockchain te lanceren. Het platform bied daarnaast een veilige en schaalbare oplossing om data en smart contracts op te slaan. Gebruikers van Dragonchain kunnen in de meest bekende programmeertalen (C#, Java, Python) programmeren. Dragonchain claimt dat dit aanzienlijk scheelt in de ontwikkelkosten en bovendien de time-to-market flink verlaagt. De foundation heeft als visie om de blockchain hiermee toegankelijker te maken voor bedrijven en marksectoren waar deze technologie nog niet tot nauwelijks wordt toegepast. Voor meer informatie over de Dragonchain Foundation, kijk hier.

Coin supply & allocatie

DragonChain heeft een ICO gedaan tussen 2 oktober – 2 november 2017 waarbij 55% van het totale aantal Dragon coins zijn verspreid. De totale coin supply bedraagt: 433,494,437 Dragons (DRGN) waarvan er anno januari 2018 rond de 238,421,940 in omloop zijn.

• 55% Publieke investeerders
• 20% Team
• 10% Dragonchain Foundation
• 10% Dragonchain reserves
• 10% Dragon Fund incubator

De tijdens de ICO verkochte Dragons hadden destijds een waarde van $13,700,000 en zijn inmiddels $846,693,530 (14-01-2018) waard, een stijging van ruim 6000%.

Dragonchain kopen

Er zijn verschillende plekken waar je Dragonchain (DRGN) kunt kopen waaronder kleinere exchanges als; EtherDelta en Coinexchange. Het volume op deze exchanges is echter dusdanig klein dat handelen voor een eerlijke prijs vrijwel niet mogelijk is. De beste optie voor het handelen in Dragons is Kucoin, deze betrouwbare exchange is goed voor ruim 90% van het totale volume. De verwachting is dat Binance.com op termijn ook Dragons gaat aanbieden dus het kan lonen om óók hier alvast een account te registreren.

Ben je geinteresseerd geraakt in Dragonchain? Maak hier je account aan op KuCoin

DragonFund incubator

Om het voor zakelijke gebruikers makkelijker te maken om met Dragon aan de slag te gaan bied de Dragonchain Foundation mogelijkheid aan om gebruik te maken van de DragonFund incubator. Bedrijven die worden toegelaten staan in direct contact met zowel het team als een netwerk aan experts en kunnen op die manier rekenen op veel support. Met het bieden van deze servies onderscheidt Dragonchain zich van vergelijkbare platforms.

Op dit moment zitten de volgende projecten in de DragonFund incubator:

– Look Lateral – Liquid Art (kunst)
– Seed2you (cannabis)
– LifeID (identiteits platform)
– IDPay (o.a. payroller)
– ClevX (intellectueel eigendom)

Dragonchain wallet

Er is op dit moment geen officiële Dragonchain wallet en het is niet geheel zeker of deze er gaat komen. Dragonchain is echter een ERC20 token waardoor je gebruik kunt maken zogeheten Ether wallets. Een van de bekendste Ether wallets is myetherwallet en dit is in combinatie met een fysieke wallet zoals de Ledger Nano S de beste optie om je tokens veilig te bewaren. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je tokens op Kucoin te laten staan maar in het algemeen wordt het afgeraden om coins te bewaren op wallets van een exchange.

Technologie

Aangezien Dragonchain oorspronkelijk zou worden toegepast binnen Disney bevind de technologie zich al in een ver stadium en zijn er al meer dan 20 applicaties/toepassingen. Enkele voorbeelden waarvoor het platform ingezet zou kunnen worden zijn: het verkopen van tickets, identificatie oplossingen, voting systeem en maken van hotelreserveringen. Bij dergelijke toepassingen is de veiligheid van het platform van groot belang. Dragonchain gaat op dit gebied nét een stapje verder dan vergelijkbare platforms en heeft zijn architectuur dusdanig opgebouwd dat er sprake is van een zeer betrouwbaar ecosysteem met 5 gestandaardiseerde “levels of concensus”. Voor een volledige technische uitleg van deze levels verwijzen we je naar de whitepaper.

1. Business (Approval) Verification
2. Enterprise ( Validation) Verification
3. Network Diversity Verification
4. External Partner (Notary) Verification
5. Public Checkpoint Verification

dragonchain 5 level consensus

Dragonchain Team

Het team van de Dragonchain Foundation staat onder leiding van Joe Roets (CEO) afkomstig van Disney. Roets heeft 25+ jaar ervaring met het ontwikkelen van software en is een prominente influencer op het gebied van blockchain. Verder bestaat het team uit 2 voormalig Disney medewerkers en 4 business/marketing professionals met een hoop relevante ervaring. De foundation wordt daarnaast bijgestaan door een sterke groep adviseurs waaronder: Jeff Garzik (oprichter van Bloq) en de co-oprichter van Xbox Ed Fries.

Partnerships

Al tijdens de ICO van Dragonchain werd aangekondigd dat FlowPlay, één van de grootste ontwikkelaars van browser-based virtual reality technologie een strategische alliantie is aangegaan met Dragonchain. FlowPlay wilt door het toepassen van blockchain technologie de veiligheid van virtual reality applicaties te verhogen. Naar verwachting volgen in 2018 meer bedrijven het voorbeeld van FlowPlay.

Voordelen

– Maakt blockchain toegankelijker voor het bedrijfsleven, sneller applicaties implementeren.
– Meest gangbare programmeertalen worden ondersteund (C#, Java, Python, Node, Go)
– Reductie in ontwikkelingskosten en snellere speed-to-market
– Extra veiligheid en schaalbaarheid
– DragonFund incubator
– Systeem zonder fysieke servers
– Smart contracts functionaliteit

Nadelen

– Door de veelzijdige features is Dragonchain een uniek blockchain platform maar de technologie zelf is niet uitermate revolutionair.
– In vergelijking met concurrenten als NEO en LISK is het team wat aan de kleine kant.

Roadmap Dragonchain 2018

Nu de ICO succesvol is afgerond staat 2018 in het teken van de lancering van het volledige platform en het verder uitrollen van de DragonFund incubator. Er staat veel te gebeuren en we geven hieronder de belangrijkste goals per kwartaal weer.

Q1 2018: Oplevering Smart Contract protocollen & APIs en pre-sale ICO van een van de incubator projecten. Lancering van het “serverloze” platform op Amazone Web Services.
Q2 2018: Proof of work implementatie en oplevering smart contracts library.
Q3 2018:Oprichting Dragonchain Foundation Developer Academy. Promotie van de “marketplace” functionaliteit en het presenteren van nieuwe partnerships.
Q4 2018:Lancering Incubator Program: 5 projecten

Concurrentie

Dragonchain (DRGN) is een blockchain platform dat zich richt op het bedrijfsleven en de zakelijke gebruiker. Binnen dit segment bevinden zich echter al bekende cryptocurrencies zoals Ethereum, NEO en LISK. Deze concurrenten bevinden zich op dit moment in een verder stadium qua ontwikkeling dus het is de vraag of het Dragonchain lukt om ze te achterhalen. Veel experts uit de community twijfelen er niet aan en voorspellen een mooie toekomst.

Ben je geinteresseerd geraakt in Dragonchain? Maak hier je account aan op KuCoin

FAQ over Dragonchain

Hoeveel Dragonchain (DRGN) coins zijn er?
Er zijn in totaal 433,494,437 Dragons (DRGN) waarvan er inmiddels ongeveer 238,421,940 in omloop zijn.

Wat kun je met Dragons?
Dragons worden gebruikt door ontwikkelaars en organisaties, door deze tokens in te zetten kunnen ze gebruik maken van het commerciële platform en de services van Dragonchain.

Waar kun je Dragons kopen?
Op dit moment te koop via Kucoin en wat kleinere exchanges.

Welk probleem lost Dragonchain op?
Bestaande platforms hebben restricties voor het creëren van veilige en schaalbare blockchain applicaties. Dragonchain zorgt voor een toegankelijk platform dat zowel veilig als schaalbaar is.

Hoe kun je op de hoogte blijven?
Zie hieronder een lijst van de officiële kanalen:

Disclaimer: dit artikel is geen garantie voor de toekomst van Dragonchain (DRGN) of investeringsadvies, zoals altijd DYOR (do your own research) en investeer met een gezond verstand.

Dragonchain (DRGN)
4.9 (97.5%) 8 votes

Geef een reactie