Red Pulse RPX

Red Pulse (RPX) Cryptocurrency

In termen van bruto binnenlands product is China, na de Verenigde Staten de grootste economie ter wereld. Wanneer we kijken naar de koopkrachtpariteit, een manier om de koopkracht van twee landen te vergelijken, dan staat China zelfs bovenaan de lijst. De markt wordt mede door haar omvang geteisterd door een groot gebrek aan goede en vooral betrouwbare onderzoeksinformatie binnen de financiële sector. Red Pulse RPX richt zich dan ook op de gigantische kloof die is ontstaan tussen de omvang van de Chinese financiële sector en de mate van goede, betrouwbare informatie.

Red Pulse bestaat al sinds 2015 en heeft een werkend product met betalende klanten, hiermee zijn ze verder dan de meeste ICO’s

Middels een ‘Initial Coin Offering’ heeft Red Pulse begin oktober 2017 geld opgehaald voor het lanceren voor een eigen cryptocurrency genaamd RPX. De RPX token is gelanceerd op het platform van het Chinese NEO en maakt hiermee dus gebruik van de NEO blockchain. Door middel van het lanceren van cryptocurrency tracht Red Pulse onder andere de transactiekosten te minimaliseren, een systeem voor eerlijke compensatie voor contentcreatie en een community rond het platform te bouwen.

Bekijk snel:

Wat is Red Pulse?

Red Pulse is een platform gericht op het leveren van goede en betrouwbare onderzoeksinformatie over de Chinese financiële markten. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door het consultancy bureau ‘Z-Ben Advisors,’ maar opereert nu volledig zelfstandig. Red Pulse heeft al geruime tijd een werkend product met betalende klanten uit de financiële sector, waaronder Fortune 500 bedrijven.

Proces
Het proces van het maken en distribueren van content bestaat globaal gezien uit zes stappen:

Red Pulse RPX onderzoeksproces

 1. Data collection – De eerste stap van het proces bestaat uit het verzamelen van zoveel mogelijk relevante informatie. Dit gebeurt deels geautomatiseerd en deels handmatig. Er wordt informatie verzameld van honderden relevante Chineestalige websites (nieuws, blogs, social media), databases en financiële overzichten.
 2. Data classification & Transformation – De tweede stap van het proces bestaat uit het beoordelen en modereren van verzamelde informatie. Hier wordt onbelangrijke informatie verwijderd en wordt eenzijdige berichtgeving indien nodig gemodereerd door de onderzoekers. Daarnaast wordt belangrijke informatie over de gehele markt, of over een specifiek bedrijf of sector uitgelicht wanneer dit kan leiden tot belangrijke aanbevelingen.
 3. Information & Trand Analyses – In de derde stap van het proces wordt de geselecteerde informatie grondig geanalyseerd en wordt er indien nodig verder onderzoek verricht om de impact op de markt, sector, bedrijf en belegger te kunnen beoordelen.
 4. Hypothesis & Insight Creation – In de vierde stap kunnen gebruikers aangeven dat ze graag meer informatie willen over onderwerpen die weinig worden aangehaald of dat ze graag zien dat specifieke onderwerpen worden behandeld door een vorm van betaling te doen in RPX. De hoogte van deze betaling kan door de gebruiker zelf worden ingesteld maar kan wel voordelen bieden zoals exclusiviteit voor een bepaalde periode wanneer de bijdrage in RPX hoog genoeg is. Marktwerking zorgt er in dit model voor dat er informatie wordt geboden waar gebruikers om vragen.
 5. Writing & Editing – In de vijfde stap van het proces wordt de informatie door analisten en redacteurs verwerkt tot gedetailleerde stukken waarmee gebruikers van het platform eenvoudig, goed geïnformeerde beslissingen kunnen maken.
 6. Distribution & Monetization – In de zesde en laatste stap van het proces wordt content beschikbaar gemaakt voor gebruikers. Vervolgens worden onderzoekers op basis van meerdere factoren beloond. Factoren die bijdragen aan de beloning zijn bijvoorbeeld het aantal waarderingen van lezers en de opgebouwde betrouwbaarheidsscore van de onderzoeker.

Het beloningssysteem voor publicaties dat Red Pulse hanteert toont veel gelijkenissen met de beloningsstructuur die het platform Steem ook gebruikt.

Resultaten
Middels de zes stappen voor het publiceren van onderzoeksartikelen in combinatie met het beloningssysteem is het de bedoeling dat alle content voldoet aan drie kernwaarden:

Red Pulse RPX onderzoeksresultaten

 1. Timely – Door een gestroomlijnd proces waarbij marktwerking erg belangrijk is wordt er consistent sneller geschreven over ontwikkelingen die impact hebben op de gehele markt, sectoren of bedrijven dan de mainstream media.
 2. Relevant – Door het behandelen van nieuws met impact en het filteren van eenzijdige berichtgeving (propaganda) en geruchten zijn gepubliceerde artikelen altijd relevant.
 3. Actionable – Door het focussen op belangrijke ontwikkelingen wordt er altijd duidelijk advies gegeven over welke handeling de lezer zou moeten doen.

Coin supply en allocatie

De ICO van Red Pulse vond plaats op 8 oktober 2017. Tijdens de Initial Coin Offering van RPX werden in totaal 40% van alle Red Pulse tokens aangeboden. Je kreeg hierbij 1000 RPX voor 1 NEO waarmee 1 RPX, met een koers van zo’n $35 tot $37 dollar van NEO, dus gewaardeerd werd op ongeveer $0,036, oftewel 3,5 dollarcent. In totaal zijn er 1,358,371,250 RPX waarvan er op het moment van schrijven 543,348,500 in omloop zijn. De verdeling van de totale Red Pulse coin supply is als volgt:

 • 40% Publieke verkoop
 • 40% Bedrijfsreserves
 • 15% Aandeelhouders (excl. medewerkers)
 • 5% Medewerkers

Geprojecteerd wordt dat de bedrijfsreserves als volgt worden gebruikt:

 • 40% Onderzoek en ontwikkeling van het platform, denk hierbij aan ‘machine learning,’ blockchainontwikkelaars en softwareontwikkelaars.
 • 20% Uitbreiden van het team van analisten en redacteurs
 • 20% Marketing & sales team, reiskosten
 • 10% Operationele kosten
 • 10% Accounting en juridische kosten

Red Pulse kopen

Red Pulse RPX beschikbaar op diverse exchanges. TDAX heeft echter zo’n laag volume dat kopen en verkopen hier bijna onmogelijk is. Op Huobi en Kucoin vindt een redelijk deel van de handel in RPX plaats, maar het beste kun je RPX kopen op Binance.com. Het volume is hier veruit het grootst en de keuze uit diverse handelsparen (Bitcoin BTC, Ether ETH en Binance Coin BNB) maakt de RPX token op Binance het meest bereikbaar.

Op 12-02-2018 is Red Pulse RPX als eerste NEP-5 token beschikbaar geworden op Binance.com

Red Pulse wallet

RPX heeft momenteel geen eigen wallet om tokens veilig te bewaren. De tokens kun je echter wel veilig bewaren in de NEON wallet van NEO welke je kunt downloaden via de officiële website van NEO. Je kunt RPX in de NEON wallet bewaren omdat RPX een NEP-5 token op de NEO blockchain is. De NEON wallet is daarnaast ook te gebruiken met een Ledger Nano S, een uiterst betrouwbare hardware wallet.

Indien jij jouw RPX tokens op Kucoin of Binance hebt gekocht kun je er ook voor kiezen deze daar te laten staan. Het wordt echter altijd afgeraden om cryptovaluta op een exchange te laten staan wanneer je voor de lange termijn heb gekocht en niet vaak handelt. Ondanks dat exchanges behoorlijk veilig zijn is het altijd veiliger om in het bezit te zijn van jouw private keys (de sleutel om bij jouw cryptovaluta te kunnen).

Partnerships

Red Pulse produceert content voor betalende klanten, maar ook worden artikelen gepubliceerd op grote financiële platformen waaronder Bloomberg, Thompson Reuters Eikon, FactSet en S&P Capital IQ. Deze platformen worden door Red Pulse zelf dan ook wel distributiepartners genoemd. Daarnaast heeft Red Pulse onder meer partnerships met:

 • Accenture
 • OnChain
 • NEO
 • Z-Ben Advisors
 • Kenetic Capital

Team

Red Pulse heeft met Jonathan Ha als oprichter en CEO, en Stanley Chao en Peter Alexander als medeoprichters een bak aan ervaring (gezamenlijk ruim 43 jaar) op het gebied van onderzoek naar financiële markten en financiële dienstverlening. Het bedrijf heeft daarnaast een zeer capabel en divers team van adviseurs, waaronder de oprichter van het blockchain platform NEO en CEO van Onchain Da Hongfei, die Red Pulse helpen het maximale te bereiken.

Sterke punten

 • Red Pulse is een bestaand bedrijf, met een werkend product en klanten (hiermee zijn ze verder dan de meeste ICO’s)
 • De roadmap geeft aan dat het bedrijf een lange termijn strategie voor ogen heeft
 • Red Pulse lost diverse problemen op met betrekking tot informatievoorziening over Chinese financiële markten

Red Pulse roadmap

De roadmap die Red Pulse op de pagina van de ICO heeft staan is er een die begint in 2015 en reikt tot en met 2019. Dit betekent dat er de komende tijd nog vol gewerkt wordt aan de uitbreiding van het platform. Zo is de verwachting dat het platform gebaseerd op de RPX coin nog voor het einde van 2018 wordt gelanceerd en staan er diverse andere belangrijke ontwikkelingen op de planning. In de whitepaper kijkt Red Pulse beknopt nog verder vooruit met een visie over de periode 2020 tot en met 2025.

Veelgestelde vragen

Welke problemen lost Red Pulse op?
Red Pulse richt zich op het oplossen van inefficiëntie rondom onderzoeksinformatie gericht op Chinese financiële markten.

Hoeveel RPX tokens zijn er?
Er zijn totaal 1,358,371,250 RPX tokens.

Waar kun je Red Pulse kopen?
Je kunt Red Pulse onder andere kopen op Binance.com en op Kucoin.com.

Waar kun je RPX tokens bewaren?
RPX tokens kun je veilig bewaren op de NEON wallet van NEO.  Dit kan omdat het NEP-5 tokens op de NEO blockchain. De NEON wallet is daarnaast prima te gebruiken in combinatie met een Ledger Nano S hardware wallet.

Hoe kun je op de hoogte blijven van Red Pulse?
Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Red Pulse. Officiële kanalen zijn:


Disclaimer: dit artikel is geen garantie voor de toekomst van Red Pulse (RPX) of investeringsadvies, zoals altijd DYOR (do your own research) en investeer met een gezond verstand.

Red Pulse RPX
4.2 (83.33%) 6 votes

Geef een reactie