Identiteit op de blockchain met SelfKey

SelfKey (KEY) is een jonge cryptomunt die vanaf 15 januari 2018 verkrijgbaar is op het eveneens jonge crypto handelsplatform KuCoin. SelfKey faciliteert een digitaal identiteitssysteem dat individuen en bedrijven in staat stelt om hun eigen digitale identiteit volledig te beheren. Enkele voorbeelden waarbij een digitale identiteit op de blockchain direct voordeel oplevert: het aanvragen van staatsburgerschap, het afsluiten van online financiële diensten, participeren in token sales met versimpelde KYC, aanmelden op exchanges en nog veel meer.

Bekijk snel:

 • Van ICO naar volwassen crypto asset

  Met een succesvolle Initial Coin Offering (ICO) achter de rug lijkt een periode van groei aan te breken zoals je dat veel ziet bij nieuwe coins. Deze jonge cryptomunten staan nog aan het begin van de zogenaamde ‘’psychology of a market cycle’’ zoals hieronder afgebeeld.

  marktcyclus-cryptocurrency-coins

  SelfKey (KEY) kopen

  Veelbelovende nieuwe cryptomunten worden anno 2018 als eerste gelist op KuCoin en/ of Binance. In dit geval is de munt alleen nog verkrijgbaar op KuCoin. Wanneer je $KEY op KuCoin koopt net na de ICO zit je in bovenstaande grafiek op het punt van hope. KuCoin is dé plek waar je een munt nog kan oppikken aan het begin van een cyclus. Als je terugkijkt in de grafieken van enkele cryptocoins zoals Cardano (ADA), VeChain (VEN), DragonChain (DRGN), zie je dat elke startende coin deze cyclus doorgaat. Vroeg of laat zal de munt dus enorm gaan stijgen. En uiteindelijk ook weer dalen. Of dat zo extreem is als hierboven wordt geschetst ligt ook aan de fundamentele achtergrond en hype van de coin. Wat betreft hype zit het met SelfKey (KEY) wel goed. Met de ICO haalde het project een slordige 21 miljoen dollar op waarvan 6 miljoen vanuit de public sale in slechts 11 minuten!

  • Exchange: KuCoin (maak hier je KuCoin account aan)
  • Ticker: $KEY

  Wat is Selfkey?

  SelfKey is een ERC-20-blockchain gebaseerde end-to-end token voor een digitaal identiteit systeem met een geïntegreerde marktplaats, waar de gebruikers zelf de controle hebben over hun persoonlijke data.

  Welk probleem probeert SelfKey op te lossen?

  Kom je bij een hotel of autoverhuur dan moet je vaak jouw paspoort, ID kaart of rijbewijs afgeven en de gevaren van identiteitsdiefstal voor lief nemen. Tijdens een token sale ben je volgens het Know Your Customer (KYC) protocol verplicht om jouw gegevens mee te sturen naar het desbetreffende bedrijf. Doorgaans weet je niet exact met wie je te maken hebt en of zij jouw gegevens secuur zullen behandelen. Met het gedecentraliseerde identiteitssysteem van SelfKey is deze onzekerheid verleden tijd.

  Met SelfKey kan de gebruiker direct haar identiteit verifiëren. De identiteit staat opgeslagen op de blockchain, is dus volledig gedecentraliseerd en kan door niemand anders dan de gebruiker worden benaderd. In het digitale tijdperk waarbij bedrijfslekken, gehackte systemen en digitale diefstal de nieuwskoppen dagelijks beheersen is een decentraal systeem omtrent identiteit een aangename verwelkoming. De gebruiker kan met het decentrale identiteitsplatform direct gebruik maken van haar identiteit om toegang te krijgen tot financiële diensten, handelsplatformen (exchanges), paspoort registratie en meer.

  Voordelen

  – Redelijk simpel idee wat goed uit te voeren is
  – User case goed in te beelden door de leek/ noob
  – KYC user case ook toepasbaar in de cryptospace
  – Win-win situatie voor burgers en bedrijven

  Nadelen

  – Civic bestaat al sinds begin 2017 en heeft dus een voorsprong
  – Overweldigende toestroom ICO’s kunnen hype wegnemen

Disclaimer: dit artikel is geen garantie voor de toekomst van SelfKey (KEY) of investeringsadvies, zoals altijd DYOR (do your own research) en investeer met een gezond verstand.

Identiteit op de blockchain met SelfKey
5 (100%) 9 votes

Geef een reactie