VeChain THOR Power

VeChain, met overkoepelende non-profit organisatie de VeChain Foundation, is een van de bedrijven die zich middels blockchain technologie richt op het verbeteren en betrouwbaarder maken van supply chain management processen. Halverwege 2015 werd er begonnen met de ontwikkeling van het bedrijf en de achterliggende technologie waar VeChain op draait. Na het afronden van de eerste uitgifte van VeChain (VEN) tokens in augustus 2017, ook wel ‘Initial Coin Offering’ of ICO genoemd, was het bedrijf dus al ruim twee jaar bezig met het vormgeven van het bedrijf en de technologie. VeChain staat nu een spannende tijd te wachten met de voltooiing van de rebranding op 26 februari en in het tweede kwartaal van 2018 de livegang van VeChain v3.0.

Bekijk snel:

Wat is VeChain?

VeChain (VEN) is momenteel een ERC20 token op de Ethereum blockchain. Het bedrijf achter de token richt zich op het verbeteren van supply chain management processen en het tegengaan van fraude en namaakproducten in de luxe sector middels de blockchain technologie. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld luxe wijnen (VeChain heeft al een partnerschap met D.I.G. China’s grootste importeur van luxe wijnen), merkproducten en producten waarbij het voor de kwaliteit en/of betrouwbaarheid van groot belang is dat de herkomst en de gehele levenscyclus van het product bekend is. De technologie die VeChain gebruikt is dus toe te passen op een groot aantal sectoren en dat blijkt wel uit het feit dat er nu al partners zijn uit onder andere de farmaceutische industrie, de automotive branche, retail, logistiek en uit de landbouw. De officiële website van VeChain is een goede plek om te starten wanneer je meer wilt weten over het bedrijf. Wil je meer weten over de VeChain Foundation klik dan hier.

VeChain (VEN) werkt op dit moment hard aan een rebranding naar VeChain THOR Power (VET), de rebranding wordt gevolgd door de lancering van het mainnet en een eigen wallet waarbij THOR Power verdiend kan worden met het houden van VeChain (VET) tokens.

Coin supply en allocatie

In totaal zijn er in eerste instantie 1 miljard VEN tokens gegenereerd. Van deze 1 miljard tokens was de verdeling als volgt:

 • 41% – publieke investeerders
 • 9% – private investeerders
 • 23% – zakelijke investeerders
 • 5% – team
 • 22% – business development

In totaal zijn 132.837.366 VEN tokens vernietigd middels een zogenoemde ‘coin burn’ en dat geeft een huidige totale coin supply van 867.162.633 tokens. Door het gebruik van diverse niveaus van masternodes zijn er eigenlijk nog veel minder VET tokens in omloop dan de totale beschikbaarheid doet vermoeden, zie masternodes.

VeChain kopen

Er zijn meerdere plekken waar je VeChain kunt kopen en verhandelen. VeChain wordt helaas nog niet aangeboden op een grote Westerse exchange (al is dit waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd). Je moet dus uitwijken naar exchange uit het Oosten wanneer je nu VeChain wilt kopen. Een betrouwbare exchange waar je gemakkelijk een account aan kunt maken en kunt beginnen met het verhandelen van cryptocurrency is Binance.com. Op Binance is het volume waarin VeChain wordt verhandeld op het moment van schrijven het grootst. Daarnaast kun je VeChain ook op Kucoin.com kopen.

VeChain wallet

VeChain (VEN) is een ERC20 token op de Ethereum blockchain. Op dit moment is er nog geen eigen VeChain wallet beschikbaar, maar kun je de VEN tokens wel op een Ether wallet die ERC20 tokens ondersteunt zetten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld My Ether Wallet welke prima te gebruiken is met een Ledger Nano S hardware wallet.

Na de lancering van VeChain v3.0 worden de VeChain (VEN) tokens omgeruild voor VeChain THOR Power (VET) tokens en komt er een eigen VeChain wallet beschikbaar. Naar schatting komt deze in kwartaal 2 van 2018 beschikbaar.

VeChain (VEN) tokens die je op een ERC20 wallet bewaart moeten mogelijk handmatig  worden omgewisseld voor VeChain THOR Power (VET) tokens.

Met VeChain (VET) kun je Thor Power verdienen

Na het afronden van de rebranding ontstaat er naast VeChain (VET) een nieuwe cryptovaluta genaamd THOR Power. THOR Power is het betaalmiddel voor het gebruiken van de VeChain (VET) blockchain. Dit is in de basis te vergelijken met de cryptocurrency NEO en haar tweede munt GAS. Alleen het houden van VeChain (VET) tokens in de officiële VeChain wallet, die ook na de voltooiing van de rebranding wordt gelanceerd, is al genoeg voor het genereren van een passief inkomen in de vorm van THOR Power. Naar schatting heb je zo’n 2381 VET nodig voor het genereren van 1 THOR Power per dag. Er is echter geen minimum aantal VET nodig om THOR Power te genereren. Wil jij weten hoeveel THOR Power je per dag, per week, per maand of per jaar verzamelt, kijk dan op deze website.

De komst van THOR Power is echter veel meer dan alleen een passief inkomen voor VET houders. Het economische model bestaande uit twee munten zoals VeChain gaat hanteren en NEO momenteel al doet zorgt er namelijk voor dat de VeChain THOR Power blockchain veel beter bruikbaar is voor zakelijk en financieel gebruik voor bedrijven, en zelfs overheden.

VeChain Masternodes

VeChain gaat gebruik maken van twee verschillende soorten Masternodes. Dit zijn de Autority en Economic Masternodes. Authority Masternodes zijn de enige nodes die blokken op de blockchain kunnen genereren en worden ook wel Thrudheim Masternodes genoemd. Deze masternodes zijn dan ook de belangrijkste nodes in het netwerk en er kunnen maximaal 101 Thrudheim nodes binnen het ecosysteem bestaan. Het spreekt voor zich dat er ook een hoge mate van verantwoordelijkheid wordt gevraagd wat betreft rekenkracht en toewijding van Thrudheim Masternode houders.

De Economic nodes zijn daarnaast belangrijk voor de stabiliteit en continuïteit van het ecosysteem. Binnen de Economic nodes bestaan er drie verschillende niveaus, deze worden Mjolnir, Thunder en Strenght nodes genoemd.

Iedere node kent eigen minimumeisen aan het aantal VET die je moet bezitten. Tokens van masternode houders zijn als het ware bevroren voor de periode waarin de node actief is. Hierdoor zijn een groot deel van de tokens niet vrij verhandelbaar. Daarnaast is de beloning ook per node verschillend waarbij de belangrijkste nodes de hoogste beloning ontvangen.

 • Thrudheim node – Hier kun je voor in aanmerking komen wanneer je beschikt over een minimum van 250.000 VET
 • Mjolnir node – Hier kun je voor in aanmerking komen wanneer je beschikt over meer dan 150.000 VET
 • Thunder node – Hier kun je voor in aanmerking komen wanneer je tussen de 50.000 en 149.999 VET bezit
 • Strenght node – Hier kun je voor in aanmerking komen wanneer je tussen de 10.000 en 49.999 VET bezit

Verder heeft iedereen met meer dan 10.000 VET op een en dezelfde wallet stemrecht binnen het ecosysteem van VeChain. Stemrecht is belangrijk wanneer er bijvoorbeeld nieuwe bestuursleden binnen de VeChain Foundation worden gekozen, wanneer er wijzigingen doorgevoerd moeten worden in de blockchain en bij elk ander belangrijk punt waarin het bestuur het belangrijk acht dat er gestemd moet worden.

Partnerships

De lijst van partnerships van VeChain is al behoorlijk indrukwekkend en groeit nog steeds. Vanuit meerdere sectoren stromen samenwerkingen in alle soorten en maten binnen. Zo maakt China’s grootste importeur van luxe wijnen, Directed Imported Goods (D.I.G.), gebruik van het platform om namaakproducten tegen te gaan. Verder bestaat de lijst met partners onder andere uit de volgende namen:

 • PricewaterhouseCoopers (PwC)
 • Directed imported Goods (D.I.G.)
 • Hubei Sanxin Cultural Media LTD
 • DNV GL
 • KUEHNE+NAGEL
 • Renault Group
 • China Unicorn
 • Healthcare Co Ltd
 • Microsoft
 • Babyghost
 • BitOcean
 • Hyperledger
 • Jiangsu Printed Electronics Co Ltd
 • MadeForGoods
 • Xiamen Innov Information Technology Co Ltd

Voordelen

 • Lost een ‘real-world’ probleem op
 • Imposante lijst aan partners
 • VeChain wordt volgens een decentrale visie geleid
 • Masternodes beveiligen het netwerk en zorgen voor stabiliteit binnen het ecosysteem

Nadelen

 • Walton (WTC) bezit een patent waarbij een Transactie ID (TXID) wordt uitgelezen wanneer de RFID wordt uitgelezen

VeChain Roadmap

Het jaar 2018 is een groot en spannend jaar voor het bedrijf. Zo staan er verschillende belangrijke punten op de VeChain roadmap die een behoorlijk impact hebben op het bedrijf, en de toepassing van het product in het dagelijks leven.

 • 26 februari 2018 – Rebranding event waarbij de rebranding van VeChain naar VeChain THOR voltooid wordt.
 • Tweede kwartaal 2018 – Livegang VeChain v3.0, de lancering van de officiële wallet en de verbetering van het economisch model door de komst van THOR Power.
 • Vierde kwartaal 2018 – Livegang VeChain v4.0 met onder andere een integratie met ‘the Internet of Things,’ in het kort IoT.

Wil je de up-to-date roadmap bekijken op de officiële website, ga dan naar deze pagina.

Veelgestelde vragen

Hoeveel VEN tokens zijn er?
Er zijn in totaal 867.162.633 VEN tokens.

Waar kun je VeChain kopen?
Je kunt VeChain onder andere kopen op Binance.com en op Kucoin.com.

Waar kun je VeChain tokens bewaren?
Er is nog geen officiële VeChain wallet, deze wordt verwacht na voltooiing van de rebranding. Totdat de VEN tokens voor VET tokens geruild kunnen worden kun je deze bewaren op een Ethereum wallet die ERC20 tokens ondersteunt zoals MyEtherWallet. Let op dat tokens die je op een ERC20 wallet bewaart mogelijk handmatig geruild moeten worden voor VET tokens.

Welke concurrenten heeft VeChain?
Bedrijven die zich in grote lijnen richten op het oplossen van eenzelfde soort probleem als VeChain zijn WaltonChain, ook wel Walton (WTC) genoemd, Ambrosus (AMB), Modum (MOD) en WaBi (WABI).

Hoe kun je op de hoogte blijven van VeChain?
Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom VeChain. Officiële kanalen zijn:


Disclaimer: dit artikel is geen garantie voor de toekomst van VeChain (VEN) of investeringsadvies, zoals altijd DYOR (do your own research) en investeer met een gezond verstand.

VeChain THOR Power
3.8 (76.92%) 13 votes

Geef een reactie