Wanchain, de ultieme verbinding tussen verschillende blockchains

https://www.kucoin.com/#/?r=7bfb5v

Ondanks dat Wanchain ontstaan is op Ethereum, is Wanchain een volledig afzonderlijke blockchain en zijn de Wancoins (WAN) geen ERC20-tokens. Wanchain pretendeert de financiële wereld te herstructureren door het gebruik van slimme contracten die in staat zijn om gegevens uit te wisselen tussen verschillende blockchain-netwerken. Hiermee belooft de start-up een hoop problemen in één keer op te lossen en bombardeert het zichzelf tot dé ultieme blockchain technologie. Niets waarvan je zou moeten opkijken in cryptoland. Ieder blockchain project claimt namelijk ‘the-next-big-thing’ te zijn. Echter zijn er bij Wanchain (WAN) meerdere redenen om aan te nemen dat zij deze woorden wel eens kunnen gaan waarmaken.

Bekijk snel:

 • ICO Wanchain

  Op 4 oktober 2017 kon je als early adopter mee doen aan de initial coin offering (ICO) van Wanchain en zo in een vroegtijdig stadium de hand leggen op de eerste WAN coins. De prijs van 1 WAN token lag op dat moment op $0,34. Met de hype die dit project om zich heen heeft hangen lijkt deze prijs een koopje te zijn geweest. De verwachting is dat Wanchain in maart verhandelbaar wordt voor $1,-, wat neerkomt op 3 x de ICO prijs. Na vele geruchten dat de token al in februari op verschillende exchanges (Binance, Kucoin) zou verschijnen is de naam door de community inmiddels omgedoopt in Whenchain. Dit geeft maar weer eens aan dat mensen de munt echt in de gaten houden en staan te springen om in te stappen als de de release van Wanchain een feit is.

  Let op: Advies vanuit de officiële Wanchain kanalen is om geen WAN (de WAN ERC20 token versie) te kopen op Etherdelta of andere exchange. Deze tokens zijn niet in te ruilen voor de originele WAN tokens. Door middel van de tokenswap kunnen alleen originele investeerders die meegedaan hebben met de ICO hun ERC20 tokens omruilen in WAN tokens.

  Coin supply en allocatie

  In totaal zijn er 210.000.000 WAN tokens gegenereerd. Van deze 210 miljoen tokens was 51% gereserveerd voor publieke investeerders tijdens de Initial Coin Offering (ICO). Op 4 oktober kwam de token sale ten einde met een opgehaald bedrag van $35.990.000. De opbrengst van de 107,1 miljoen verkochte WAN tokens zullen op de volgende manier door het team worden besteedt:

  • 60% research and development
  • 10% community development
  • 10% marketing
  • 10% infrastructure
  • 10% daily operations

  Wanchain kopen en de tokenswap

  Wanchain (WAN) is per 23-03-2018 verhandelbaar op Binance.com. Kort daarop heeft ook Kucoin.com het mogelijk gemaakt op Wanchain te kopen. Voorheen was de ERC20 variant van Wanchain te koop op Etherdelta, maar werd aanschaf van deze variant sterk afgeraden door de Wanchain Foundation (zie officiële Wanchain Telegram). De, tijdens de ICO aangekochte, Wanchain ERC20 tokens dienden namelijk omgeruild te worden in originele ‘native’ WAN tokens. Het project Wanchain is ontstaan op de blockchain van Ethereum, echter heeft Wanchain sinds eind 2017 een volledig eigen werkende blockchain met eigen valuta (WAN). De originele investeerders werden dan ook uitgenodigd hun ERC20 versie van WAN om te ruilen door middel van de token swap (zie hier).

 • Exchanges: Binance en Kucoin (maak hier jouw Binance account en hier jouw Kucoin account aan)
 • Ticker: $WAN

  Wat is Wanchain?

  De blockchain-technologie en daarmee de cryptovalutamarkt begeeft zich in een beginnende fase. Nieuwe projecten, experimentele updates en failures zijn aan de orde van de dag. Het is dan ook volstrekt normaal dat sommige projecten worstelen met zogeheten groeiproblemen. Bitcoin heeft te maken met een traag netwerk, Ethereum ondervindt problemen met de schaling van het netwerk en Ripple wordt verweten dat het te centraal is ingericht. Wanchain belooft het allemaal beter te doen.

  Bovenop de bovengenoemde problemen is het grootste knooppunt van de blockchain-technologie in het algemeen dat de netwerken onderling geen informatie kunnen uitwisselen. Ze zijn niet ‘’interoperable’’. Dit houdt in dat veel blockchains op dit moment nog een gesloten systeem zijn en dus niet kunnen communiceren met andere blockchains. Wanchain claimt hiervoor de oplossing te hebben door middel van smart contracts die kunnen functioneren met ieder blockchain-netwerk. Wanchain boort hiermee een nieuwe markt aan waarop cryptocurrencies via cross-chain transfers met elkaar kunnen samenwerken. Oprichter, Jack Lu en zijn team streven ernaar om alle digitale assets op de verschillende blockchains met elkaar te verbinden op één locatie. Het omruilen van verschillende cryptocurrency zal dan gemakkelijk en direct kunnen plaatsvinden op één platform. Het koppelen van alle valuta’s is een ambitieus doel, maar precies datgene waar Wanchain op uit is. Ter illustratie hieronder een schets van een cross-chain transactie vanuit Ethereum naar Wanchain.

  Voorbeeld

  Laten we zeggen dat Alice een hoeveelheid Ethereum ter waarde van $1000,- wil versturen naar Rick. Echter prefereert Rick deze waarde te ontvangen in Bitcoin. Met behulp van de multi-coin wallet van Wanchain zou Alice haar Ethereum kunnen verzenden en laten omzetten naar Bitcoin zonder daarbij de service nodig te hebben van een gecentraliseerde exchange. Wanchain elimineert hiermee de behoefte aan een derde partij om transacties zoals deze te kunnen uitvoeren. Dit bespaart de gebruiker enorm in de kosten, transactietijden en risico’s.

  Omruilen naar Ethereum voor ICO niet meer nodig

  Dit betekent ook dat je bij het meedoen met een ICO niet meer per se de gevraagde munt in je bezit hoeft te hebben. Je kunt via het Wanchain netwerk met eigen gewenste munt in één handeling het bedrag overmaken naar het ICO adres. Dit zou het investeren in nieuwe projecten een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker maken.

  Samenwerking met Aion en ICON

Om de interconnectiviteit tussen verschillende blockchains te promoten zijn AION, ICON en Wanchain een alliantie begonnen met de naam: ”Blockchain Interoperability Alliance”. De hoofdprioriteit van deze veelbelovende alliantie is om de geisoleerde blockchain projecten te laten samenwerken. De drie sterkhouders zullen zich met name gaan richten op het ontwikkelen van gemeenschappelijke industriestandaarden, het delen van onderzoek en protocolarchitectuur. Hieronder wordt door de oprichters toegelicht hoe ze dit exact vorm willen geven.

 • Herstructurering van financiële diensten

  Naast het idee van een gedecentraliseerde marktplaats streeft Wanchain er naar om bankdiensten te verlenen. Kredieten, investeringen, schikkingen en andere financiële diensten zullen verhandelbaar worden op het netwerk. Het organiseren van financiële diensten op de blockchain gaat wel net even anders dan bij de bekende centrale banken. Het idee van het Wanchain project is om het voor elk individu mogelijk te maken om een eigen ‘virtueel telraam’ op te zetten. Allemaal gedecentraliseerd en volledig uitgevoerd op de blockchain. Op welke blockchain maakt niet uit doordat Wanchain verschillende blockchains zal verenigen door middel van haar cross-chain transfers. Met dit idee wil het de bankwereld volledig herstructureren en zal de drempel voor het aanbieden van financiële diensten in één klap drastisch worden verlaagd.

  Sommige speculanten zien Wanchain als de ware Messias van de cryptoscène omdat zij geloven dat de verschillende user cases op de momenteel versnipperde markt pas tot hun recht zullen komen indien deze met elkaar kunnen communiceren. Op dit moment zijn niet alle munten verkrijgbaar op één exchange en werken de grote en stabielere exchanges op een gecentraliseerde en isolerende manier. Dit is voor early adopters en enthousiastelingen prima, echter zal er bij massa-adoptie een bepaalde behoefte ontstaan naar gebruikersgemak. Vanaf dat moment zal de toegankelijkheid omhoog moeten en zal de markt vragen om een super-exchange of een netwerk dat alle ketens op een gebruiksvriendelijke manier combineert. Zoals gezegd zijn de plannen van Wanchain enorm ambitieus, maar met het team dat zij in huis hebben biedt het project momenteel het beste alternatief om dit plan te doen slagen.

  Het team

  De Wanchain Foundation is een non-profitorganisatie, die voornamelijk opereert vanuit Singapore. Oprichter van de Foundation is niemand minder dan Jack Lu, die met name bekend is van het welbekende cryptoplatform Factom. Dit project wordt op het moment van schrijven gewaardeerd op meer dan $250 miljoen en is daarmee de nummer 64 op de coinmarketcap. Lu heeft een team van bekwame software-engineers en cryptografische experts samengesteld, waarvan velen afgestudeerd zijn aan de gerenommeerde Universiteit van Peking (‘’de Harvard van het oosten’’).

  Naast de Singaporese oorsprong van het bedrijf heeft Wanchain een sterke vertegenwoordiging in Austin, Texas. President van Wanchain, Dustin Byington, opereert vanuit de Texaanse hoofdstad en stuurt hiervandaan het geheel aan. Byington is een blockchain-veteraan die in 2014 Bitcoin College oprichtte om de kennis rondom cryptocurrency te vergroten. In 2015 werd hij medeoprichter van Tendermint, een softwaremechanisme om op veilige en consistente wijze applicaties over machines te kunnen kopiëren.

  Roadmap

  Het team lanceerde onlangs hun mainnet (met o.a. Privacy Protection, WANCoin, Wallet en Blockchain Explorer) en heeft een ambitieuze roadmap voor het jaar 2018. De Wanchain 2.0. release in Juni zal Ethereum cross-chain trading omvatten en eveneens beschikken over een multi-coin wallet. In december zal de multi-coin wallet verder worden uitgebreid en zal ook de Bitcoin integratie worden toegevoegd aan het netwerk.

 • Veelgestelde vragen

  Hoeveel WAN tokens zijn er?

  Er zijn in totaal 210.000.000 WAN tokens. Hiervan zijn er 107,1 miljoen verkocht tijdens de ICO.

  Waar kun je Wanchain kopen?

  Je kunt Wanchain (WAN) onder andere kopen op Binance.com en Kucoin.com.

  Hoe kun je Wanchain (WAN) bewaren?

  Op wanchain.org kan je de officiële Wan Wallet downloaden voor Windows, Apple en Linux. Hier kan je jouw aangekochte Wan tokens veilig in opslaan. Tevens is het mogelijk om de Wantokens op de exchange op te slaan. Let wel op dat het advies luidt om cryptovaluta bij voorkeur op te slaan in offline of officiële wallets.

  Welke concurrenten heeft Wanchain?
  Omdat Wanchain de hele financiële markt aanpakt, zijn er nogal wat andere projecten die je als concurrenten kunt beschouwen. Ripple (XRP) en Stellar Lumens (XLM), met hun grote betrokkenheid bij financiële instellingen, zijn mogelijk het meest vergelijkbaar met het project.

  Ark en zijn vooruitstrevende Smart Bridges werken ook aan het verbinden van de blockchains van verschillende digitale assets. En omdat het ook mogelijk moet worden om decentrale applicaties te kunnen bouwen op het Wanchain netwerk, kan zelfs Ethereum als concurrent worden beschouwd. In dat veld zijn er natuurlijk meerdere platformen die dan tot concurrentie benoemd mogen worden, o.a. NEO, EOS, Waves en Stratis.

  Juist de vele raakvlakken met grote cryptoconcurrenten is wat Wanchain uniek maakt. Het tracht de functionaliteit van vele andere grote projecten te combineren om zo een volledig financieel ecosysteem te creëren.

  Hoe kun je op de hoogte blijven van Wanchain?

  Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Wanchain. Officiële kanalen zijn:

   

 • Disclaimer: dit artikel is geen investeringsadvies of garantie voor de toekomst van Wanchain (WAN), zoals altijd DYOR (Do Your Own Research) en investeer met een gezond verstand.
Wanchain, de ultieme verbinding tussen verschillende blockchains
5 (100%) 3 votes

Geef een reactie