Hoe cryptocurrency kopen in 5 stappen

Wil je cryptocurrency kopen maar heb je geen idee hoe dit moet? Dan kan ons stappenplan je op weg helpen want het is eigenlijk allemaal best simpel.

Voor het kopen van digitale valuta (crypto coins) heb je alleen een bankrekening of creditcard nodig en een cryptocurrency exchange account. In de volgende stappen zullen wij uitleggen hoe je gemakkelijk kunt gaan handelen in het digitale geld van de toekomst. Het kost je in totaal ongeveer 5 minuten!

Stappenplan voor het kopen van cryptocurrencies

In vijf stappen kan jij je eerste crypto coins bezitten, of dit nu Bitcoin, Ethereum (ETH) of andere altcoins zijn het werkt eigenlijk bij alle munten hetzelfde.

Stap 1: Aanmaken exchange account

Binance cryptocurrency exchangeAls eerste heb je een account nodig op een exchange die cryptocurrency aanbiedt. Wij kunnen Binance.com aanraden omdat dit handelsplatform op dit moment een van de grootste en meest veilige in de wereld is. Daarnaast zijn ze ook een van de veiligste en betrouwbaarste platforms m.b.t. cyber security en toegankelijkheid tijdens piekmoment. Een Binance account kan je aanmaken met alleen een email adres om te handelen tot 2 BTC (wat aardig wat geld is). Wil je met meer geld handelen dan moet je een verificatie indienen met een geldig legitimatiebewijs (bv. rijbewijs of paspoort).

Een andere exchange, waar veel nieuwe pareltjes als eerste beschikbaar worden gemaakt, is Kucoin.com. Een account is hier snel gemaakt en je kunt dan ook vrijwel direct aan de slag met het kopen en verkopen van cryptovaluta.

Stap 2: FIAT exchange account aanmaken

Helaas is het niet mogelijk om via Binance en Kucoin te handelen met FIAT marktent. FIAT markten zijn eigenlijk gewoon de Euro’s en Dollars. Hiervoor heb je een account nodig bij Kraken.com. Via Kraken is het namelijk mogelijk om rechtstreeks met Euro’s Ethereum, Bitcoin of andere cryptocurrency te kopen.

Stap 3: Geld overmaken naar exchange

Bij deze stap is het belangrijk om goed op te letten. Je moet namelijk geld gaan overmaken naar Kraken.com vanaf je bankrekening. En daarbij een unieke code meegeven in de transactie omschrijving. Doe je dit niet dan duurt het een stuk langer voordat het geld beschikbaar is. De eerste keer dat je geld naar Kraken overmaakt kan het iets langer duren maar normaal staat het geld de volgende werkdag op de online rekening.

Stap 4: Cryptocurrency kopen

Tijd om cryptocurrencies te kopen! We hebben nu geld op onze Kraken account om bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum te kopen. Ons advies; koop Ethereum als de crypto coin die jij wilt hebben op Binance beschikbaar is voor het handelen via deze munt. Waarom? De transactiesnelheid is van Ethereum is vele malen sneller dan bij Bitcoin en daarnaast is het nog een stuk goedkoper ook! Het kopen van Bitcoin of Ethereum via Kraken is erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is bij “Trade” het aantal Euro’s neer te zetten en op market te drukken. Dan krijg je direct de marktwaarde van jouw Euro’s te zien in Ether of Bitcoin. Druk op buy en als het goed is bezit je gelijk jouw eerste cryptocurrency. Mocht het niet gelukt zijn herhaal het proces dan een aantal keer, de markt is aardig volatile dus de prijs gaat snel op en neer. Soms grijp je daardoor met een geplaatst order net mis.

Stap 5: Handelen in cryptocurrency

Om te handelen in cryptocurrency kan je beter de aangekochte Ethereum, Bitcoin of andere crypto coins overmaken naar Binance.com. Via deze exchange heb je namelijk toegang tot de hele top 100 van Coin Market Capitalization (CMC) en de beste crypto’s van dit moment. Daarnaast is het ook mogelijk om in small caps (kleine marktwaarde munten met potentie) te handelen. Het overmaken van een cryptocurrency is heel simpel. Via Kraken navigeer je naar Withdrawal, hier geef je het cryptocurrency adres van je Binance account op van de coin die je wilt overmaken. Dit is een lange code die bestaat uit cijfers en letters. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is versturen, wachten tot de blockchain alles geverifieerd heeft en de crypto staat op Binance. Nu ben je klaar om te gaan handelen! Succes.

Heb je vragen of nog meer hulp nodig?

Als het goed is moet je een heel eind komen met ons stappenplan voor het kopen van cryptocurrency. Lukt het niet, is het onduidelijk voor je of heb zijn er vragen waar je tegenaan bent gelopen? Dan kunnen we je vast verder helpen. We horen het graag via een comment hieronder en zullen zo snel mogelijk proberen te reageren.

Hoe cryptocurrency kopen in 5 stappen
4 (80%) 4 votes

Geef een reactie